Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

A halottak feltámasztása

2021. szeptember 10. - Mancshu

A „nagy”, híres keresztény szolgálók, TV prédikátorok előszeretettel hitetik el a hallgatósággal, hogy ők halottat vagy halottakat támasztottak fel imádkozás hatására. Ez bizonyíthatatlan és egy olcsó hazugság, de sajnos rengeteg hívő van aki ezt a „fake newst” elhiszi és még tovább is adja másoknak, mint egy kamu kör e-mailt. A hívők nagy része elhiszi ezeket a kitalált történeteket és isten munkájának tulajdonítja. Csak azért, mert a pásztor, isten szolgálója mondja, ezért elhiszik. A hívők meg vannak róla győződve, hogy a pásztorok, prédikátorok mindig igazat mondanak, nem hazudnak. Mi okuk lenne hazudni, hisz ők elhívott, igaz emberei istennek, és szinte szó szerint azt mondják, amit istentől hallanak, amit isten akar üzenni az ő népének.

Akkor nézzünk a dolog mögé egy kicsit logikusan.

Nos, ha ez igaz lenne, minden halottnak fel kellene támadnia akiért imádkoztak, de nem ez történik. Az ima hatására feltámad pár ember, a többi milliárd pedig meghal?

Isten eldönti, hogy ki támadhat fel és ki nem? Szelektál, válogat? Még is miért tenne ilyent? Csak azért, hogy fitogtassa az erejét, hogy ő ezt meg tudja tenni? Találomra kiválaszt embereket akik újból élhetnek tovább? Az egyik ember még élhet, a másik nem?

A biblia szerint a keresztények feladata a halottak feltámasztása is. Mégis mi értelme lenne az egésznek, ha ez így működne? A keresztények imádkoznának a halottakért és azok feltámadnának, akkor lényegében nem lenne halál, mert a halál időpontja mindig kitolható lenne, mert mindenkit vissza lehetne hozni az életbe és a föld bolygón jó pár milliárddal többen lennénk.

Találhatók a neten ilyen „halott feltámasztós” csodavideók melyekben egyértelműen látszik a csalás. Ezek a videón szereplő „halottak” nem igazán voltak halottak, csak eljátszották ezt a szerepet. Ezek a videók általában az elmaradottabb országokból kerülnek ki, ahol nagyon erős a vallási kötődés az emberekben. Ezekben az országokban nem a tudományra helyezik a hangsúlyt, hanem a természetfeletti, spirituális dolgokra, mivel itt a lakosság nagy többsége elmaradott és iskolázatlan. Velük sokkal könnyebb elhitetni a csalást.

Egy példa ezek közül:
Egy afrikai pásztor "feltámadása"

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr9016685102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása