Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Logikus?

2024. március 16. - Mancshu

“Isten, aki megteremti magát a semmiből, mielőtt létezne.” Logikus? Nem!

A biblia szerint istennek volt egy tökéletes terve. Mindent szépen elrendezett, aztán az ördög, akit szintén ő hozott létre, ezt a tökéletes tevet elrontja és lényegében újratervezi. Ha van egy tökéletes terv, azt nem lehet elrontani, tönkre tenni. A tökéletes az nem elrontható, azért nevezik tökéletesnek, amelyen senki más nem tud változtatni, módosítani, csak az alkotója. Logikus? Igen!

Tehát a tökéletes “isten” megteremti a saját ellenségét, hogy őt felhasználva tönkre tegye a maga alkotását? Logikus? Nem!

Amiben az ember hinni akar, abból mindig igazságot csinál, azt valóságosnak tartja mindenféle bizonyíték nélkül. A hívők bizonyíték nélkül fogadják el azokat a dolgokat amelyeket ők el akarnak fogadni, amiben hinni akarnak, míg másoktól bizonyítékokat várnak el. Logikus? Nem!

Ha lézetne isten, mindenki tudna róla. Az logikus lenne, hiszen az egész létezés és maga az univerzum a logikán, a kémián és a fizikán alapul. Nem bújkálna, nem titkolózna, nem hazudozna a könyveiben, nem hazudozna az emberei által. Normális, kiszámítható lenne. Egyenesen, érthetően közölne velünk mindent. Nem szórakozna a teremtményeivel és főleg nem pusztítaná el őket mindenféle általa kitalált, mindig változó szabályokkal, döntésekkel. Logikus? Igen!

Azt mondják, “isten” jó és ő a szeretet. Az nem szeretet, hogy kiválaszt magának egy népcsoportot és azokkal megöleti a többi, általa teremtett népcsoportot. A szöveg szerint folyamatosan komplett népek, embercsoportok, állatok kiirtására ad parancsokat. Logikus? Nem!

Az egész biblia hazugság. Ezt arról is lehet tudni, hogy hazugságot nem lehet logikai érvekkel alátámasztani, mert nincs valóságtartalma, ezért nem működik soha. A bibliában leírt dolgoknak a mai nap is meg kellene történnie, de nem történik meg. Miért? Mert egyszerűen nem igaz ami a szövegekben áll. Logikus? Igen!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr1718355371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása