Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

A “teremtésről” még pár gondolat

2022. november 03. - Mancshu

1Mózes 1:1-2
Kezdetben teremté Isten az eget és a földet. A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.

A vizet mikor teremtette? Milyen érdekes, hogy erről egy szó sem esik, pedig víz nélkül nincs élet.

1Mózes 1:11-13
Azután monda Isten: Hajtson a föld gyenge füvet, maghozó füvet, gyümölcsfát, amely gyümölcsöt hozzon az ő neme szerint, amelyben legyen néki magva e földön. És úgy lőn. Hajta tehát a föld gyenge füvet, maghozó füvet az ő neme szerint, és gyümölcstermő fát, amelynek gyümölcsében mag van az ő neme szerint. És látá Isten, hogy jó. És lőn este és lőn reggel, harmadik nap.

A növényeket még a nap létrehozása előtt megteremti. Ekkor még nincs létrehozva nap mint csillag. Tehát a növények egy fotoszintézis nélküli világban léteztek. A fotoszintézis olyan biológiai folyamat, melyben az élőlények a napfény energiáját felhasználva szervetlen anyagból szerves anyagot hoznak létre. A növények termelik az oxigént. Az élőlények oxigént lélegeznek be és szén-dioxidot lélegeznek ki, míg a növények napfényben szén-dioxidot lélegeznek be és oxigént lélegeznek ki. Éjszaka azonban, vagy fény hiányában a növények is oxigént lélegeznek be és szén-dioxidot bocsátanak ki, de sokkal több oxigént bocsátanak ki, mint amennyit felvesznek. Az oxigénkibocsátáshoz napfény szükséges. A szöveg szerint egy nappal később hozza létre a napot mint csillagot. De nézzük menyi ideig is tartott egy nap?

2Péter 3:8
Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.

Tehát akkor a növények ezer évig léteztek napfény nélkül. Hm, ez igen érdekes lett volna.

1Mózes 1:21-22
És teremté Isten a nagy vízi állatokat, és mindazokat a csúszó-mászó állatokat, amelyek nyüzsögnek a vizekben az ő nemök szerint, és mindenféle szárnyas repdesőt az ő neme szerint. És látá Isten, hogy jó. És megáldá azokat Isten, mondván: Szaporodjatok, és sokasodjatok, és töltsétek be a tenger vizeit; a madár is sokasodjék a földön.

Milyen érdekes, hogy isten az állatokból egyidőben teremtett hímet és nőstényt, de az emberből csak férfit. Évát, a nőt csak később hozta létre a férfi egyik bordájából. Tehát az állatokat és a növényeket, a bolygókat, a csillagokat és az egész univerzumot a szavával hozta létre, de az emberi lényeknek ilyen színjátékot csinált. Porból összegyúrta Ádámot, majd kiszedte az egyik csontját és abból alkotta meg Évát. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha azt is egyszerre csinálja, akkor nem lett volna szükség erre a műtétre. Ez viszont felvet még egy problémát, mégpedig azt, hogy Ádámnak és Évának egyforma volt a DNS szerkezetük, hiszen Ádám egyik részét használta Éva létrehozására.

A másik probléma ezzel, mivel isten nem teremtett nőt, akkor Ádámnak miért volt hímvesszője, azaz szaporítószerve? Ja, és isten nem tudta, hogy az ember szaporodásához is kell két féle egyed, mint az állatoknál?

1Mózes 2:18-22
És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt. És formált vala az Úr Isten a földből mindenféle mezei vadat, és mindenféle égi madarat, és elvivé az emberhez, hogy lássa, minek nevezze azokat; mert amely nevet adott az ember az élő állatnak, az annak neve. És nevet ada az ember minden baromnak, az ég madarainak, és minden mezei vadnak; de az embernek hozzá illő segítő társat nem talált vala. Bocsáta tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaluvék. Akkor kivőn egyet annak oldalbordái közül, és hússal tölté be annak helyét. És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, amelyet kivett vala az emberből, asszonynyá, és vivé az emberhez.

Ha elolvassuk a bilbiai szöveget akkor azt látjuk, hogy isten az állatokkal akarta pároztatni az embert. Ez nem normális viselkedésre és gondolkodásra utal. Ez aberráció volt a javából. Ja, és utána pont ő tiltja meg az állatokkal való nemi közösülést. Vicces.

Hú, és ezt nevezik a keresztények egy nagyszerű, tökéletes tervnek? Hát, szerintem ez nem volt az! Nagyon nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr6917969618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása