Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Az „áldás”

2023. január 05. - Mancshu

Ez a szó az egyik legtöbbször elhangzó kifejezés a gyülekezetekben és a vallásos emberek között. Mindig, mindenhol megáldanak mindenkit.

Legtöbbször az alábbi mondatok hangzanak el a szájukból:
- Áldott légy testvérem...
- Áldjon meg téged az Úr...
- Az Úr megáld téged...
- Kérem isten áldását az életedre....

Nos, az áldás valójában nem létezik. Ez csak egy fogalom amit a vallás talált ki, de nincs mögötte valóságos tartalom. Ez egy hazugság, amit elhitetnek a szerencsétlen hívőkkel, hogy majd isten megáldja őket anyagilag, gyógyulással, vagy kapnak valamit természetfeletti módon. Ha a keresztényekkel valami jó dolog történik, pénzt kapnak, vagy vesznek valamit a fizetésükből, akkor ezt annak tulajdonítják, hogy isten megáldotta őket. Beképzelik maguknak, hogy ezt isten tette velük, mert ők áldottak. Viszont ha nem dolgoznának és nem kapnának fizetést, akkor nem tudnák megvenni azt, amit isten áldásának tulajdonítanak.

Velünk is pont ugyanez történt. Elhitették velünk, hogy isten eltart bennünket, ha neki dolgozunk. Agymosáson mentünk keresztül a gyülekezetben. Miután „megtértünk”, otthagytuk a munkahelyünket és csak az „úrnak” dolgoztunk. A bevételünk az adományokból származott, amit sokszor elvitt a terem bérleti díja. Rengeteg esetben nem is jött össze annyi adomány, hogy kifizessük és a sajátunkból kellett kipótolni. A spórolt pénzünk is kezdett fogyni, hiszen abból éltünk. Volt olyan, hogy az utolsó forintjainkat tankoltuk bele az autónkba és szerencsére pont akkor volt annyi adomány a gyülekezetben, hogy fedezte a benzinköltséget, viszont sok esetben még nekünk kellett ráfizetünk. Amikor már megelégeltem, hogy napról-napra élünk és alig van pénzünk, kénytelen voltam újra munkát vállalni.

Azt tanították velünk, mert ez áll a bibliai szövegben is, hogy ha adsz, akkor a többszörösét kapod vissza. Ez az egyik legnagyobb hazugság, átverés a kereszténységben, mert ez egyáltalán nem így működik, azaz ez egyáltalán nem működik. Aki adakozik, annak kevesebb lesz a pénze és csak várja, hogy az „áldás” bekövetkezzen, de nem fog. Ha nem dolgozik, nem lesz pénze. Ilyen egyszerű.

Egyik gyülekezeti tag nagy örömmel mondta, hogy: „Az úrtól kaptunk egy új autót!” Azt az autót nem az úrtól kapták, hanem a saját pénzükből vették amiért vagy megdolgoztak, vagy örököltek valakitől. A vallás vakká és ostobává teszi a hívőket. A hívők egész életükben várják, hogy az igazi „áldás” bekövetkezzen az életükben, de nem fog, mert ez egy hazugság.

Egész életünket feltettük „isten” szolgálatára és elég szép mínusszal zártuk ezt a vallásos részt az életünkben. Sajnos későn jöttünk rá, hogy nem egy „istent” szolgáltunk, hanem a főpásztort és a családját.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr5318019208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása