Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Egy érdekes történet a bibliából

2020. augusztus 26. - Mancshu

4Mózes 21:5-9
És szóla a nép Isten ellen és Mózes ellen: Miért hoztatok fel minket Égyiptomból, hogy meghaljunk e pusztában? Mert nincsen kenyér, víz sincsen, és e hitvány eledelt útálja a mi lelkünk. Bocsáta azért az Úr a népre tüzes kígyókat, és megmardosák a népet, és sokan meghalának Izráel népéből. Akkor méne a nép Mózeshez, és mondának: Vétkeztünk, mert szólottunk az Úr ellen és te ellened; imádkozzál az Úrhoz, hogy vigye el rólunk a kígyókat. És imádkozék Mózes a népért. És monda az Úr Mózesnek: Csinálj magadnak tüzes kígyót, és tűzd fel azt póznára: és ha valaki megmarattatik, és feltekint arra, életben maradjon. Csinála azért Mózes rézkígyót, és feltűzé azt póznára. És lőn, hogy ha a kígyó valakit megmar vala, és az feltekinte a rézkígyóra, életben marada

Nos, akkor értelmezzük a dolgokat.

A nép zúgolódni kezdett az élelem miatt, erre az isten mit tett? Ahelyett, hogy változtatott volna az élelmiszer és vízellátáson, inkább elkezdte legyilkolni a saját népét! Hát ez a nagy szeretet! Ekkor a nép félelmében kénytelen volt meghunyászkodni a diktátor-isten előtt, a haláltól való félelmük miatt. Majd ez után a diktátor-isten nagy kegyesen egy rézkígyót csináltatott Mózessel, hogy aki arra ránéz, az életben fog maradni. Akiket az elején megölt, azoknak esélyt sem adott a megmenekülésre, míg a többieknek ezt az esélyt megadta. Tehát isten példát statuált a gyilkosságokkal, hogy ezzel megfélemlítse a többi embert és ne lázadjanak ellene. Tipikus aljas diktátor módszer!

...de!

Ha megnézzük ezzel kapcsolatban azt a tényt, hogyan terjedt el a keresztény vallás a föld bolygón, akkor szinte ugyan ezt tapasztaljuk. A keresztes hadjáratok elindultak „megtéríteni” az embereket, hogy meghoztuk a kereszténységet és higgyetek benne. Összeterelték a település lakosságát és mondták nekik, hogy vegyék fel a keresztény vallást. A lakosok erre nemet mondtak, mondván nekik megvan a hitük, vagy a saját istenük, vagy egyáltalán nem akarnak hinni semmiféle istenben. Erre a katonák vagy elkezdték gyilkolni az ott megjelent embereket, vagy egyszerűen találomra kiválasztottak a tömegből pár embert, akiket a többiek szeme láttára megöltek.

A haláltól való félelem miatt vették fel az emberek a keresztény vallást.

Ez így történt. Ezek jól dokumentált tények a múltból.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr5816177968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2020.08.26. 22:34:19

Látom te is különbséget teszel isten és Isten között.Maga a történet magyarázata logikusnak tűnik és sajnos kikerülhetetlen.Azért,mert a Bibliában van és a keresztények ebben hisznek.
Azonban jobban járnánk,ha felhívnánk a figyelmet arra,hogy ez egy több ezer éves kis népcsoport,nyomorult,téves istenképe,talán még szedett vedett is.
Számomra is hihetetlen,hogy a mai ember képes ilyeneket komolyan venni.Olyan torz,együgyű istenképeket adnak nekünk vagy alkotunk magunknak,hogy nonszensz.
Vajon mi lehet a mai ember betegsége? Hisz az általa elképzelt istenben/vagy ateista és hisz a négylevelű szerencsét hozó lóherében is.A mai emberek nagyon betegek,együgyűek és tudatlanok.

Mancshu 2020.08.26. 23:04:59

@Meg nem értett: Azt a "tényt" nem vetted figyelembe, hogy a keresztények szerint a bibliában isten szó szerinti beszéde van benne és ez így nem lehet egy kis népcsoport téves istenképe.

Így kezdődik:
"Szent biblia, azaz Istennek ó és új testamentomában foglaltatott egész szent írás"

Minden vallás hívője próbálja megmagyarázni a hibás "szent írásokat" különféle saját maga által kitalált magyarázatokkal, de attól még a keresztények istene egy szadista gyilkos marad, hisz ez az ő beszéde, az ő tetteinek a leírása.

Meg nem értett 2020.08.27. 09:59:52

"de attól még a keresztények istene egy szadista gyilkos marad, hisz ez az ő beszéde, az ő tetteinek a leírása." Ez így van! Mivel azonban ez egy kitalált isten,úgy is kell kezelni.
Gondolom te nem hiszed el,hogy ott az igazi Teremtőről beszélnek? A Bibliát nem szabad szó szerint venni,gondolom ezt tudod,ha nem,akkor most mondom.

Mancshu 2020.08.27. 10:18:12

@Meg nem értett: Igen, én tudom, hogy a biblia és az összes többi vallásos "szent könyv" mind-mind az akkori tudatlan emberiek elképzelése volt a világról és az nem a valóság ami benne van. Erről szólnak az írásaim is.
Viszont a szavaidból kitűnik, hogy te egy teremtőben hiszel, ami szintén ugyan ez. Te egy ugyanolyan kitalált teremtőben hiszel, amiről a biblia ír.

Meg nem értett 2020.08.27. 10:29:07

@Mancshu: "Te egy ugyanolyan kitalált teremtőben hiszel, amiről a biblia ír. " Főbe lőném magam,ha ugyan abban a teremtőben írnék.A teremtő itt azt jelenti,hogy a világunk valahogyan teremtődött. Egyébként én a Teremtőről/Istenről nem is írnék egy szót sem,ki nem szarja le?
A lényeg nem Isten,a lényeg mi magunk vagyunk.Hogyan viselkedünk,hogyan élünk egymás mellett,hogyan viszonyulunk magunkhoz és a környezethez.
Isten,kit érdekel,van ahol van,olyan amilyen.

Mancshu 2020.08.27. 10:51:29

@Meg nem értett: "A teremtő itt azt jelenti, hogy a világunk valahogyan teremtődött."
Ezt honnan tudod ilyen biztosan? Mi van, ha az univerzum mindig is létezett, és nem teremtődött, ugyan úgy mint az általad említett teremtő?
Az, hogy a galaxisok távolodnak egymástól, és a távolság alapján a csillagászok következtetik azt, hogy ez kb. 13,8 milliárd évvel ezelőtt összetartozott vagy akkor keletkezett. Ez szintén egy fikció, egy elképzelés, és nem bizonyítható.
Sajnos, soha nem fogjuk megtudni az anyag és a létezésünk eredetét, mert halálunk után ugyan úgy nem fogunk létezni, mint ahogy a születésünk előtt sem léteztünk.

Meg nem értett 2020.08.27. 11:02:41

@Mancshu: "Mi van, ha az univerzum mindig is létezett, és nem teremtődött, ugyan úgy mint az általad említett teremtő? Hmm,érdekes gondolat.Köszönöm.Tehát ez a logikád alapja.
Akár ez is lehetne. De mint írtam már többször:nem az a lényeg miben hiszel,hanem,hogy hogyan.
Vegyünk téged.Nem értek veled egyet de ha normás vagy(itt arra gondolok amit normának fogadunk el,bár ez sem helyes mindig) ,odafigyelsz a párodra,vigyázol a környezettedre,békében élsz másokkal,magadra is odafigyelsz akkor énmiattam abban hiszel amiben akarsz. A hited a 54687. a sorban.

Mancshu 2020.08.27. 11:15:16

@Meg nem értett: Nem igazén értelek, olyan mintha terelnél és elbeszélnél a dolgok mellett.

"nem az a lényeg miben hiszel,hanem,hogy hogyan."
A HIT minden esetben átverésen alapszik. Ha valamiben hinni kell, az nem létezik, hiszen bizonyíthatatlan és erre találták ki a HIT-et. Hidd el, hogy így van, mert bizonyítani nem tudjuk. Megcáfolhatatlan bizonyíték kell, mert csak így lehet egy állítás igaz.

Meg nem értett 2020.08.27. 23:22:15

@Mancshu: Nem csodálom,hogy nem értesz,akkora ütést kaphattál a kereszténységtől vagy Istentől,hogy hivatalból gyűlölsz mindent ami hit vagy azzal kapcsolatos.Valaki vagy valami beletaszított egy irdatlan mély gödörbe és ezért nagyon haragszol.
Előfordul ez sokakkal.

Meg nem értett 2020.08.28. 08:52:08

"A nép zúgolódni kezdett az élelem miatt, erre az isten mit tett? Ahelyett, hogy változtatott volna az élelmiszer és vízellátáson, inkább elkezdte legyilkolni a saját népét!" Valljuk be,ezeket valamiért te is tényként kezeled,mint a keresztények.Abból gondolom ezt,mert isten cselekedetét elemzed,ami szerinted szörnyű.
Én arra szoktam felhívni az emberek figyelmét,hogy ez hazugság.Isten nem ilyen.Hogy mi vagyunk ilyenek,akik ezt kitaláljuk és el is hisszük.
A keresztények,mint te is,megvédik isten cselekedetét,mindenféle magyarázattal.Ők sem látják ezekben Istent. Ez a fő probléma.

Mancshu 2020.08.28. 18:23:57

@Meg nem értett: Valamit félreértesz. Ez a blog a keresztény vallás hazugságait mutatja be. A bibliai isten cselekedeteit elemzi, a bibliában található történetek és leírások ellentmondásaira világít rá. Én tudom, hogy a biblia nem igaz, csak kitalált, kiszínezett, lehetetlen, mindenféle valóságot nélkülöző történeteket tartalmaz és itt ezekről olvashatsz.

Írod, hogy: "isten nem ilyen".
Nos, az a helyzet, hogy isten semmilyen, azaz nem létezik és teremtő sem létezik amiben te hiszel. Ez az állításom egészen addig érvényben marad, amíg ennek az ellenkezőjéről nem lesz valami egyértelmű bizonyosság, bizonyíték.

Az írásaidból az jön le, hogy te hiszel a vallások által kitalált teremtőben, de nem úgy ahogy a vallások azt kitalálták, márpedig a teremtőt a vallás találta ki és te így vagy úgy azt gondolod tovább csak nem nevesíted. A világ keletkezésére adott egyik magyarázat a teremtő elmélet, de ez még mindig csak egy feltételezés és nem felfedezés! Amíg nincs felfedezve valami, addig azt a dolgot nem lehet tényként elfogadni, csak egy elképzelésként.

Meg nem értett 2020.08.28. 23:43:45

@Mancshu: Rendben,hogy erről szól a blogod.

"Nos, az a helyzet, hogy isten semmilyen, azaz nem létezik" Mint írtam már,a legkevésbé érdekel Isten.Viszont egy rossz istenkép tönkre teszi az embert és a környezetét is.Bűntudat és a hittérítés

"Az írásaidból az jön le, hogy te hiszel a vallások által kitalált teremtőben, de nem úgy ahogy a vallások azt kitalálták" Szinte tökéletes! Annyi különbség,hogy amit én vallok olyan vallás nincs.Ez egyedi.Szoktam mosolyogni magamban,mikor több ember gondolja azt amit én.Egyesével csak pár gondolatig egyezik a véleményünk de ha összejönne kb 40-50 ember,már annyit tudna mint én(ezt csak így szerényen,de ezt tapasztalom)
Még egyszer,nálam utolsó a sorban Isten,az a sok baromság ami a fejekben van az zavar.
Te a "bibliáról írsz és istenről" amiben a hazugságok vannak.Én az emberek gondolkodásáról de leírom az általam tartott jót is.
Például:ezek az együgyű keresztények,azt hiszik csak ők üdvözülnek (Jézus által).Én felhívom a figyelmüket,hogy ne ők mondják meg,hogy ki üdvözül.Mert Isten azt üdvözít akit akar.Ezt csak pár ember írja le, én vagyok az egyik.(De most megerőltettem magam,mert az ő nyelvükön beszéltem,valójában nincs üdvözülés,ez kitaláció,úgy baromság ahogyan van)De már az is haladás,ha azt megértik.

Egyébként lebecsülöd a Bibliát és a vallást,a sok szar mellett,nagyon jó dolgok is vannak és jóra is tanít.Te ugyan olyan fanatikus és elvakult vagy,mint a keresztények,csak te a másik oldalon vagy.
süti beállítások módosítása