Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Mi történik a gyülekezetekben: A "titkosszolgálat"

2021. április 09. - Mancshu

Egy vidéki gyülekezetbe hívták meg a főpásztort és természetesen mint az utazó zenészei, mi is mentünk. A településre érve megláttuk a főpásztorékat a helyi sportpálya mellett parkolni. Az alkalom kezdésig még viszonylag sok idő volt hátra. Nem szoktunk mi sem késve érkezni, sőt néha egy-másfél órával a kezdés előtt már ott szoktunk lenni a helyszínen, mert nekünk még össze is kellett pakolni a hangosítást és a zenei felszereléseket.

Szóval megálltunk mi is és üdvözöltük őket. Kis beszélgetés után mondta a főpásztor, hogy szeretne valamit kérni tőlünk. Mivel mi sokfelé járunk az országban szolgálni és az egyházon belüli gyülekezeteket látogatjuk megkérne minket valamire.

Az volt a kérése, hogy mondjuk el neki, mit mondanak róla és az egyházáról a vidéki pásztorok és a gyülekezeti tagok. Ha valaki negatív megjegyzést tenne, azt jelentsük neki.

Egyszóval, legyünk spiclik, besúgók. Mondtuk neki, hogy erre mi nem vagyunk alkalmasak és nem szeretnénk ebben részt venni.

A központi gyülekezetben pár havonta pásztorkonferenciának nevezett összejöveteleket szoktak tartani. Ez ugyan olyan alkalom volt mint a többi, annyi különbséggel, hogy ezeken csak az egyház pásztor szolgálói vehettek részt. Általában két naposak voltak ezek az összejövetelek. Pénteken és szombaton is voltak három-négy órás alkalmak. Egy idő után kötelezővé tették a megjelenést az egyház szolgálóinak, úgy hogy valamelyik napi alkalmon meg kellett jelenniük.

Megkérték azt a gyülekezeti tagot, aki a videokamerát kezelte, hogy a pásztorkonferencián minden résztvevőről készítsen egészen közeli felvételeket is. Ezt a kazettát átadták nekem és megkértek, hogy írjam össze név szerint kik vettek részt az alkalmakon. Listázzam a részt vevő pásztorokat és akik nem jöttek el, azaz nem voltak a felvételen azokat egy külön listán nyújtsam be a főpásztoréknak, mert azoktól megvonják a pásztori szolgálatot. Erre is az volt a válaszom, hogy ezt én nem vállalom.

Többször nem kértek meg ilyesmire és mivel egyik esetben sem teljesítettük a kéréseiket, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy leépítsék a szolgálatainkat. Fokozatosan vettek el tőlünk funkciókat, mert mi nem voltunk hajlandók a főpásztor besúgó ügynökei lenni.

Sajnos voltak mások, akik erre hajlandóak voltak és a gyülekezeti tagok nem is tudták, hogy mi folyik a hátuk mögött, hogy listázzák, megfigyelik őket és jelentik a főpásztornak, hogy miket beszélnek.

Ez minden gyülekezetben így van. A „titkosszolgálat” mindenhol működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr216496006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.04.13. 08:30:46

"Az volt a kérése, hogy mondjuk el neki, mit mondanak róla és az egyházáról a vidéki pásztorok és a gyülekezeti tagok." Ezzel akkor van baj,ha név szerint kell megmondani,hogy ki mit mondott. Sajnos nem mindenki őszinte velünk. Régen az udvari bolondok voltak azok,akik őszintén,kíméletlenül megmondták a királynak amit gondoltak. Ha egy "fővezér" meg akarja tudni mit gondolnak róla,akkor vagy besúgókhoz folyamodik,vagy álruhát ölt. Az szinte lehetetlen,hogy olyan fogadóórákat tartson,ahol az emberek őszintén megmondják a véleményüket,mert félnek a következményektől. Én,ha biztonságban érezném magamat (nem úgy mit az író,aki a besúgásra hivatkozva mondott ellent) nagyon szívesen "besúgnék", elmondanám a véleményeket róla. Feltéve,ha ez nem veszélyezteti,azt aki mondta. Sajnos az ember bosszú álló,erre figyelni kell.
Amit itt leírok,az is egy vélemény a tetteidre,gondolataidra. Míg ezeket nem olvasod,csak a magadéval vagy elfoglalva és azt tartod helyesnek. Ám több helyes megoldás lehet,nem csak a tiéd. Az én véleményem arra mindenképp jó,hogy elgondolkodj rajta,hogy van más nézőpont is. Ha bölcs vagy használod,ha nem,....
süti beállítások módosítása