Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

A hamis hit - „Jézus második eljövetele”

2021. március 23. - Mancshu

A kereszténység egyik fő mondanivalója Jézus visszajövetele. Kétezer éve várják vissza, de valahogy sehogy sem akaródzik neki ez a visszatérés. Ha ez az egész igaz lenne, akkor már rég visszajött volna, hisz ki a fene akarná, hogy a saját teremtményei még több ezer évig szenvedjenek.

A hívők régóta mondogatják, hogy:
- közel az idő
- már nem sokat kell várni
- az utolsó időkben vagyunk
- a mi életünkben jön el Jézus
- bla, bla, bla...

A valóság azonban köszönőviszonyban sincs ezzel. Ezeket mondogatják a hívők még a halálos ágyukon is, de az a helyzet, hogy nem Jézus jön, hanem ők mennek el és nem a „mennybe”, hanem a nemlétezésbe.

Sajnos ezek a vallásos mendemondák olyanok, mint a vírusok. Gazdatestet keresnek maguknak és megfertőznek vele másokat, de ma már a logikus, tudományos értelemnek köszönhetően egyre kevesebb embert.

Lehet, hogy egyszer elérjük az igazi nyájimmunitást is :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr9016475068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.03.28. 13:41:46

"Ha ez az egész igaz lenne (Jézus újbóli eljövetele), akkor már rég visszajött volna" Ez ugyan olyan helytelen mint az,hogy el fog jönni. Jézust nem tudják mikor jön vissza,de piszkosul várják és remélik,hogy az ő életükben fog bekövetkezni ez. Jeleket látnak,amelyeket úgy magyaráznak,ahogy éppen jól esik nekik.
"ők mennek el és nem a „mennybe”, hanem a nemlétezésbe." Talán nem is az a lényeg,hogy hová megyünk. talán csak egy célnak kell a szemünk előtt lebegnie.Egy akaratgyenge ember mindig egy külső dologtól remél segítséget,de ha valaki nem erős,miben tudna reménykedni? Kénytelen hát tudatlanul is becsapni magát és hinni valami igazságban,ami úgy érzi hasznos neki és helyrebillenti az igazság érzetét,és értelmet ad annak,hogy ha jó ember próbál lenni,jutalom várja. Ez a gondolkodás gyermekkorunkban alakult ki és alig tudunk megszabadulni tőle.
"Sajnos ezek a vallásos mendemondák olyanok, mint a vírusok" Ha rosszul alkalmazzuk őket,akkor igen. Ha jól és akkor mikor szükségünk van rá,akkor szükséges jó vírusként működnek,hisz segít átlendülni válságokon. Ám ha ezek a vírusok,folyamatosan uralkodnak felettünk,akkor az káros és eltávolít Istentől. Ezt kell felismerni,kevés embernek sikerült eddig.
"a logikus, tudományos értelemnek köszönhetően" Azért ne ess át a ló túl oldalára,mert volt idő,mikor azt hitték az atomnál nincs kisebb és,hogy a levegőnél nehezebb tárgy nem repülhet.

Meg nem értett 2021.05.01. 15:14:35

@Valódi valóság: Szerintem több dolog is van,amire nem szeretnének,hogy rájöjjünk. Bármit pedig nem tehetünk meg,te sem én sem,mert mindennek vannak következményei és azt mérlegelni kell.

Steinmüller Izabella 2021.12.06. 18:08:47

Dehát már eljött, ne várjátok! :D
Máté 10:23 Mikor pedig abban a városban üldöznek titeket, szaladjatok a másikba. Mert bizony mondom nektek: be sem járjátok Izrael városait, míg az embernek Fia eljövend.
süti beállítások módosítása