Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Egy hazug „prófécia”

2023. február 23. - Mancshu

János 19:32-36
Eljövének azért a vitézek, és megtörék az elsőnek lábszárait és a másikét is, aki ő vele együtt feszíttetett meg; Mikor pedig Jézushoz érének és látják vala, hogy ő már halott, nem törék meg az ő lábszárait; Hanem egy a vitézek közül dárdával döfé meg az ő oldalát, és azonnal vér és víz jöve ki abból. És aki látta, bizonyságot tett, és igaz az ő tanúbizonysága; és az tudja, hogy ő igazat mond, hogy ti is higyjetek. Mert azért lettek ezek, hogy beteljesedjék az írás: Az ő csontja meg ne törettessék.

A János 19:33 azt mondja, hogy Jézus keresztre feszítésekor a katonák nem törték el a lábát, mert már halott volt. A János 19:36-os vers azt állítja, hogy ezzel beteljesedett egy prófécia: „Az ő csontja meg ne törettessék.”

Nincs ilyen prófécia!

Azt állítják, hogy ez a prófécia megjelenik a 2Mózes 12:46-ban:

Egy házban egyék meg; a házból ki ne vígy a húsból, és csontot se törjetek össze abban.

a 4Mózes 9:12-ben:

Ne hagyjanak meg abból semmit reggelig, és annak csontját meg ne törjék; a páskhának minden rendtartása szerint készítsék el azt.

és a Zsoltárok 34:21-ben:

Megőrzi minden csontját, egy sem töretik meg azokból.

A 2Mózes 12:46 és 4Mózes 9:12 nem próféciák, hanem parancsolatok. Azt mondják az izraelitáknak, hogy ne törjék össze a húsvéti bárány csontjait és ott kizárólag csak erről van szó. A Zsoltárok 34:21 és a környező szövegek pedig többes számban szerepelnek és általában az igaz emberekre vonatkoznak, nem egy konkrét személyre, hogy arról “prófétáljon”.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr1318057038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása