Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Az örök élet hazugsága

2022. július 21. - Mancshu

Ahogy minden vallásban, úgy a kereszténységben is az “örök élet” hazugságát hirdetik. Itt a földön neked rossz, de majd a halálod után jó lesz. Hidd el mert “isten emberei” ezt mondják. A halál utáni tovább létezésre semmi bizonyíték nincs, de hidd el, mert a bibliában is ez van leírva, de persze tudjuk, hogy azt is emberek írták embereknek és tele van hazugsággal.

Akkor most tegyük fel a kérdést: Mi értelme van magának az életnek, a létezésnek? Egyszer minden meg fog semmisülni. Minden létező organizmus el fog pusztulni a föld bolygón és az egész univerzumban is. Semmi sem létezik örökké, mert mindennek van kezdete és vége. A napunk egyszer kihűl, mert elégeti a fűtőanyagát és akkor ennyi volt, vagy előbb becsapódik a földbe egy üstökös vagy egy aszteroida. Ha mindenki elpusztul a föld bolygón, akkor senki nem fog emlékezni arra, hogy élt itt da Vinci, Mozart, Einstein, Szabó János vagy bárki más. Senki nem fog emlékezni a zenékre, a filmekre, a tudományos eredményekre mert nem lesz élet a földön. Akkor ennek volt valami értelme? Semmi. Hát, ha egy tökéletes tervező ezt így alkotta meg, akkor az nagyon nem volt tökéletes, hanem egyszerűen rossz, pocsék, hibás, tökéletlen.

Örök élet? Mi értelme lenne? Soha nem érne véget a létezésed? Nem tudnál „nem létezni”? Akkor itt lenne egy kérdés: Hol a szabad akarat, amit előszeretettel hangoztatnak a vallásosok? Nem dönthetnél úgy, hogy neked ennyi volt, vége, nem akarsz tovább „élni”, mert sajnos örök létezésre vagy ítélve.

Mégis mit csinálnál, mivel foglalkoznál örökké? Mivel töltenéd el az „örök időt”, hogy ne unatkozz? A biblia szerint még istent is dicsőítened kellene a trónjánál nap mint nap, örökkön örökké. Hát ez nagyszerű, változatos elfoglaltság lenne :)

Ha lenne fizikai test nélküli tovább létezés, akkor mégis mi értelme lenne a fizikai létezésnek, ami tele van fájdalmakkal, betegségekkel, szenvedéssel? Miért kellene előtte fizikailag szenvedni, ha ott minden annyira jó?

Az örökké létezésre, azaz a halál utáni „életre” nincs semmi egyértelmű, megdönthetetlen bizonyíték, csak könyvek, és emberi beszámolók. Képzelődések, hallucinációk, klinikai halál állapotában lévő emberek beszámolói, akik visszatértek a „halálból”, de ők soha nem voltak végérvényesen halottak, tehát nem a végleges halál állapotában voltak. Általában különböző vallások tagjai és istenhívők számolnak be, hogy találkoztak „istennel”, de visszaküldte őket a földre, mert még nem jött el az idejük, de ebben az esetben sem mindenkivel történik ilyen „megtapasztalás”. Vannak mások, akikkel pedig semmi sem történik a szívleállásuk közben.

Végezetül tegyünk fel egy fontos kérdést.

Ha semmilyen bizonyíték nem áll rendelkezésünkre a mai napig, hogy a halál után is örökké létezni fogunk, akkor ki volt az aki erre rájött és milyen bizonyítékkal tudott szolgálni azoknak az embereknek, akiknek ezt a „felfedezését” elmondta? Milyen módszerrel, milyen módon, milyen műszerrel tudta megtalálni a halál utáni létformákat és a létezésük helyét?

A halál utáni örök élet egy fikció, egy kitaláció és a vallásosok és az egyéb spirituális dolgokban hívők ezt elhiszik, mert el akarják hinni.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr5017888241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása