Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

A keresztények érveiről

2020. június 13. - Mancshu

A föld összes vallása az istenekkel való kommunikációt hirdeti, de mindez csak személyes képzelgés a hívők részéről, ami bizonyíthatatlan és csak annak létező aki hisz benne. Ezer évekkel ezelőtt leírta valaki az elképzelését és ezt a mai felvilágosult korban is igaznak fogadják el mindenféle meggyőző érv vagy bizonyíték nélkül. Ha igaz lenne isten létezése, akkor ennek minden ember tudatában lenne.

Ha a keresztényeket - vagy bármilyen vallás hívőjét - szembesítjük a szent könyveikben található hibákkal és ellentmondásokkal, az nekik kínos, és mivel nem tudják észérvekkel és logikusan megvédeni az álláspontjukat, akkor különféle “magyarázatokat” találnak ki az egyértelmű hibák elfedésére.

A hívők mindig tudják, hogy ezer évekkel ezelőtt akkor éppen mi és hogyan történt, mindenre tudnak "magyarázatot" adni.

Az egyik “magyarázatuk” az, hogy az adott szöveget szellemileg kell érteni, nem szó szerint, máskor pedig úgy kell értelmezni ahogy le van írva. Mindig az adott helyzettől függően ők döntik el, hogy éppen melyik verzióval védik a védhetetlent.

Egyébként azért van ennyi ellentmondás a bibliai szövegekben, mert mindenhonnan össze vissza szedett írásokból rakták össze az emberek és nem korrektúrázta le senki, hogy legalább ne legyenek benne hibák. Ez egy emberi vallásos fércmű, tele hibákkal, tévedésekkel.

A másik, amit szintén gyakran használnak a hívők ha valami egyértelmű hibát el kell tussolni, hogy elkezdenek teóriákat gyártani saját maguk által kigondolt érvekkel. Mindig ezek a “megmagyarázások” jönnek a keresztények részéről ha szembesítve vannak a hibákkal. A hibát úgy próbálják helyre hozni, hogy olyan dolgokat állítanak amik akkor meg se történtek, csak beleillesztik az elképzeléseiket és akkor az adott hiba hipp-hopp már el is tűnt. Van, hogy egy létező dologhoz hasonlítják a láthatatlan világukat. Előhoznak egy létező példát és azzal próbálják “bizonyítani”, hogy az életben is így van. Ahogy a gyerekek iskolába járnak és ott tanulják meg a dolgokat, a keresztényeknek is ugyan úgy kell a gyülekezetbe járni, hogy tanulják az isten dolgait stb.

Amit még előszeretettel használnak azokra a dolgokra amire logikus magyarázat nincs, az a “csoda-faktor”. Azzal mindent meg lehet magyarázni. Isten csodát tett és pont és így meg van oldva a probléma.

Ha már sehogyan sem jön össze nekik megvédeni a tanaikat, akkor elterelik a beszélgetést. Elkezdenek a bibliából idézgetni, vagy érzelmi síkra viszik a beszélgetést, hogy ezt érezned a szívedben, a lelked mélyén te is tudod, hogy ez igaz, ha bajban vagy mindig istent hívod segítségül meg hasonlók.

Amikor már ezek sem használnak, akkor minden esetben támadásba lendülnek. Vádolnak, rágalmaznak és személyeskednek.

A keresztények hasztalan próbálják megvédelmezni azokat a tanokat, amelyek képtelenek megvédeni önmagukat. Isten létezésének a “bizonyítékai” csak az érzelmek, érzések és a hit.

Hát ez azért nagyon kevés.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr9115807858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása