Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Ki is valójában az „isten”

2020. március 14. - Mancshu

A biblia mondja: Az istent soha, senki nem látta! (1János 4:12)

Nos, akkor hogyan lehet kijelenteni, hogy ő létezik? Ott áll a szövegben egyértelműen, hogy soha, senki nem látta, akkor hogy terjedhetett el a földön az isten létezésének mítosza? Ha senki nem látta, akkor „ő” nem lehet valóságos, de mégis sok ember meg van győződve a létezéséről.

A különböző istenhitek valahogy létre jöttek a történelem során és évszázadok, évezredek alatt komplett vallásokká alakultak át és folyamatosan hozzá toldottak újabb és újabb nem létező történeteket és tulajdonságokat.

Az isten az emberi fantázia szüleménye, az emberek által létrehozott teremtmény. „Ő” egy olyan lény, ami csak az emberi elmékben tud létezni, a valóságban nem.

Pár lehetőség az isten-mítoszok keletkezésére a múltból:

1. Láttak valamit elődeink és nem tudták a magyarázatát ezért természetfeletti erőknek tulajdonították a jelenséget, amit csak egy nagy hatalmú égi isten okozhatott.

2. Emberek gondolataiból, álmaiból, elképzeléseiből, mondáiból alakultak ki.

3. A hatalom, a pénz és az emberek feletti uralom megszerzése céljából. Hazugságokkal, kitalált történetekkel megfűszerezett, valóságosnak tűnő isteni lény létrehozása.

4. Egy fejlett civilizáció találkozása egy nála sokkal fejletlenebb népcsoporttal, akik istenként tekintettek rájuk a technikai fejlettségük miatt.

Mi is a bizonyíték fogalma: Tény, adat, érv, amely a fizikai világban megtapasztalható és dokumentálható, és alkalmas egy állítás, tényállás, elv vagy feltételezés igazságának a kiderítésére, igazolására, tisztázására vagy kiértékelésére. Segítségével eldönthető, hogy a szóban forgó dolog létezik-e vagy sem

Mivel bizonyítani nem tudták az isten létezését, erre találták ki a „hit” szót. Higgy nekünk... hidd el, hogy így van... hidd el, hogy igaz amit mondunk....

Csak azért kellene elhinni valamit, mert mások mondják, vagy egy könyvben le van írva?

A bibliában megtalálható leírások, cselekedetek alkalmazásai a valóságban nem működnek. Hogy csak két kiemelt területet említsek, melyeket a gyülekezetek előszeretettel alkalmaznak, amire mindenki vágyik: Nem működik a gyógyulás és az anyagi jólét sem. Nem úgy történnek a leírt jövőbeli események, látomások, „próféciák” sem ahogy le van írva, semmi nem válik valóra belőle.

Egyáltalán semmi nem úgy működik a valóságban, ahogy az írások szerint működnie kellene bárhogy is alkalmazzuk és ez maga a bizonyíték isten nemlétezésére!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr5115521396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spogya 2023.01.11. 08:29:01

Örülök, hogy mások is gondolkodnak, ezért kezdtem el én is egy weboldalt készíteni, hogy segíteni tudjak sok emberen! A címe: abibliaeredete.hu
süti beállítások módosítása