Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Miért?

2022. június 08. - Mancshu

 A biblia szerint:

Ha istennek nem tetszik a bűn, akkor miért nem teremtett olyan világot, ahol semmi sem számít bűnnek, mindent meg lehet tenni, ahol nem lehetséges „bűnös” dolgokat elkövetni, mert ilyen nem is létezne?

Ha istennek nem tetszik a homoszexualitás, a leszbikusság miért teremtett élvezetre, örömszerzésre alkalmas nemi szerveket és nem csak szaporítószervet, ahol nem lehetséges az élvezet?

Ha istennek nem tetszik a gyilkosság, miért nem teremtett olyan lényeket, amelyek csak természetes halállal tudnak meghalni, külső tényező nem befolyásolja a létezésüket, ahol senki nem tudna egy másik élőlényt szándékosan vagy véletlenül elpusztítani?

Ha isten megparancsolta, hogy „ne ölj!”, akkor ő miért teremtett halált, ami megöli az élőlényeket?

Ha isten megteremtette az embert, akkor miért választotta ki magának a zsidó népet, amelyet a többi saját teremtményénél jobban segített? Miért pusztíttatott el velük népcsoportokat akik szintén a saját teremtményei voltak? A többi ember miért nem volt ugyanolyan egyenlő az ő szemében?

Ha isten megteremtette az embert és az ember bűnössé vált isten szemében, miért várt 4000 évet, hogy elküldje a fiát, hogy megváltsa az emberiséget a bűneitől?

Ha isten olyan megbocsátó, akkor miért nem bocsátott meg Ádámnak és Évának ott helyben, ahelyett, hogy a saját fiát megkínoztatja és megöleti, majd feléleszti?

...és még rengeteg miért!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr917851461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása