Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Mi történik a gyülekezetekben: A “kijelentések”

2022. május 06. - Mancshu

Nagyon sokszor szembesültünk olyan dolgokkal a gyülekezetben, amiket a “főpásztor” mondott “isteni kijelentés” vagy az általa nevezett “tudás szava” által. Ezek az általa említett történések soha nem következtek be, ezek csak hatásvadász, hazug, kitalált szövegek voltak. Mivel ezek a kijelentések nem váltak valósággá, ezért ezek semmiképpen nem jöhettek egy természetfeletti lénytől, ezek egy ember kitalációi voltak. Ha ez tényleg igaz lett volna, akkor ezek a kimondott dolgok valóban megtörténnek.

Több alkalommal elhangzottak olyan kijelentések a “főpásztor” szájából, amelyeknek szerinte meg kellett volna történnie, mert ezt “isten” jelentette ki neki. Például valakinek fel kellett volna támadnia, meg kellett volna gyógyulnia, el kellett volna kerülnie a balesetet...

Ezek a “kijelentések” sok esetben a jövőre vonatkoztak, hogy ez vagy az fog történni. Nagyon változatosak voltak. Néha egy adott időpont volt, ami szerint abban az időpontban fog történni a kimondott dolog, vagy hatalmas ébredések lesznek és rengeteg ember fog megtérni. (Ezt az ébredés szöveget rengeteg gyülekezet alkalmazza. Ez már egy keresztény közhely.) Vagy: isten mondta, hogy menjünk el abba a városba, mert sok elveszett ember van, de senki nem jött el a meghirdetett alkalomra.

Szóval, ezek a kimondott jövendölések, kijelentések, amik a jövőre vonatkoztak, természetesen soha nem történtek meg és a “főpásztor” a továbbiakban mélyen hallgatott ezekről, mintha ezek a kijelentések soha meg nem történtek volna. Ezeket ő utána tabuként kezelte, nem beszélt róluk többé. Soha nem mondta egyikre sem, hogy tévedett, vagy egyéb beismerést tett volna ezekről. Soha nem igazította ki magát. Ő tévedhetetlennek mutatta magát, ám mindig jöttek az újabb és újabb kitalációi és a régiek pedig eltűntek a süllyesztőben.

Ezek a hatásvadász kijelentései folyamatosak voltak. Persze nem nagyon gyakran, de azért szép számmal akadtak. Ezekről a gyülekezeti tagok sokáig beszéltek egymás között is, hogy: - A “főpásztornak” isten kijelentette ezt meg ezt és akkor erre nekünk fel kell készülnünk...

A keresztények rendszeresen hangoztatják például, amikor valahol a földön természeti katasztrófa történik, hogy ez isten büntetése az adott országnak. Ha egy muszlim, iszlám vagy más nem keresztény vallású országról van szó, akkor azt minden esetben arra fogják, hogy nincs a szívükben Jézus és rossz istent imádnak. Ha egy keresztény országban történik valami katasztrófa, akkor azt pedig a bűneikre fogják vagy egyéb, általuk kitalált okokra vezetik vissza.

Ezek az “isteni kijelentésnek” nevezett hazugságok is csak arra szolgálnak, hogy a valóság látszatát keltsék a hívőkben. Sajnos rengeteg embert be lehet ilyen dolgokkal csapni, mert sok az olyan ember, aki mindent elhisz csak azért, mert egy gyülekezeti vezető pozícióban lévő vagy egy papi ruhába beöltözött ember mondja, és ő biztos nem téved, mert “isten embere” nem hazudik.

A vallások csak addig tudnak létezni, ameddig vannak átverhető, becsapható emberek, amíg van utánpótlás. A gyülekezeteknek pont ez a lényege. Hazugságokkal és manipulációkkal elhitetni az emberekkel, hogy ezek a “természetfeletti” dolgok léteznek. Minden vallás hazugság!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr9317825253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2022.05.07. 16:33:55

A pénz-gyüliben pénzt gyűjtenek ... ennyi a lényeg kb.
süti beállítások módosítása