Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

„Isten” Neandervölgyi vagy Cro-Magnioni embertípust teremtett?

2022. február 18. - Mancshu

A Cro-Magnon-i embertípust a franciaországi Eyzies-de-Tayac település Cro-Magnon nevű sziklafala tövében, míg a Neandervölgyi embertípust a németországi Düsseldorf melleti Düssel folyó egyik, Joachim Neanderről elnevezett völgyében találták. A vizsgálatok után kiderült, hogy ez két teljesen különböző embertípus. A két típusnak eltérő a DNS állománya.

A Neandervölgyi embertípus kihalt és mai ember a Cro-Magnion-i embertípus génszerkeszetét hordozza.

A föld egyetlen vallásos irataiban sem találunk erre vonatkozóan semmiféle utalást.

Mivel akkoriban nem voltak régészeti feltárások, nem voltak bányák, talajmozgató erőgépek, melyek használata közben régi emberi leletek, csontok kerültek volna elő, ezért ezekről a dolgokról az akkori emberek nem tudhattak semmit. Nem volt C14 izotópos kormeghatározó rendszer, nem volt olyan szintű és technikai felszereltségű tudomány mint ma, ezért erről nem is lehetett információjuk, ezért nem is kerülhettek bele egyetlen iratba sem. Akkoriban az emberi elképzelések uralták a földet a különböző vallásokon keresztül. Nem volt semmilyen információjuk a természet működéséről, az evolúcióról, a DNS-ről vagy bármi ehhez hasonló dologról, így kitaláltak történeteket az ember keletkezéséről, az istenekről, a mennyről, a pokolról és a többiről. Meséket, legendákat alkottak maguknak és ezeket valós tényként adták tovább a népnek, akik természetesen elhitték vagy kényszerítették őket, hogy elhiggyék, és ezen dogmák szerint éljenek. Ha valaki ezekkel nem értett egyet azt börtönbe vetették, vagy megkínozták, vagy halálra ítélték. Akkoriban a vallás irányította félelem uralta a földet.

Ha csak a bibliát vesszük alapul, abban nem olvasunk egyetlen szót sem az univerzumról, a több milliárd galaxisról, fekete lyukakról, a dinoszauruszokról, a vírusokról, a baktériumokról, az atomokról mert ezekről az akkori emberek nem tudhattak, hisz még ezeket a dolgokat a megfelelő technikai felszerelés hiányában nem ismerhették. Azok az emberek akik ezeket a vallásos szövegeket lejegyezték, csak abból tudtak „dolgozni” amit akkoriban láttak és tapasztaltak és csak azokat tudták felhasználni az elképzeléseikhez.

Az akkori tudás szerint alakították ki a világképüket.

Ha akkoriban lett volna űrhajózás, akkor a bibliában nem szerepelne a „mennyország”, hisz ma már az űrtechnológiának köszönhetően tudjuk, hogy a felhők felett nincs semmilyen mennyei ország és isten nyomát sem találják odafent és így van ez a többi esetben is a föld összes vallásának szövegeiben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr7517623904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.02.19. 15:33:54

Az emberek teremtették az Isteneket és túl sokat is ...

csimbe 2022.02.19. 17:59:10

Amikor még nem volt írásbeliség, szájhagyományon, képi és tárgyi szimbólumokon keresztül jelezték az istenek „jelenlétét”. Az írásbeliséget csak egy szűk társadalmi réteg, az elit birtokolta. Ekkortól válik vallássá az istenhit, mivel társadalomformáló, kultúrateremtő hatását felismerve, az elit hatalmát erősítő tényezővé vált. Ez a mai napig fennáll. Egy multikulturális globális vallástalanság elérése nagyon sok időbe telne a Földön, mivel ehhez olyan identitást kell ajánlani a teljes népességnek, ami a vallások által ajánlottnál csábítóbb. Egy idegen bolygóról érkező valós fenyegetés, talán egységbe tömörítené az embereket világnézeti szempontból. Ehhez azonban a tudománynak kell olyan szintre fejlődnie, amely például igazolni tudná egy fenyegető „Klingon invázió” közeledtét. Az ember saját képességeiben való hit megerősítése, az oktatás preferálása a megoldás, nem pedig a káoszba züllesztése, egy szűk hatalmi réteg érdekeinek védelme a többségével szemben. Nem egy globális kommunáról vizionálok, hanem a józan ész felvirágzásáról.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.02.19. 18:07:23

@csimbe:

Ja és mára meg már az emberek által kitalált Isten-eken kívül már van Tudományos Isten is.

Nagyon sok hibás és cáfolható logikai istenérv után létrejött egy olyan amit eddig nem tudtak cáfolni. Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet 3. egy idegrendszeri /pszichológiai vírus/mém.

Tehát feltárásra került Isten tudományos meghatározása. Innét már felesleges benne hinni és tagadni is, hiszen létezése / vansága tudományos tény.

Vén motoros 2022.02.20. 11:10:54

Nincs itt semmi probléma. A hívők egy ahhoz hasonló genetikai elfajulást hordoznak magukban, mint amely a DOWN-kórt okozza, csak még nem találtuk meg a vallásos hitet hordozó génszekvenciát. haa meglesz, akkor ahhoz hasonlóan, ahogy a kis Levente izomsorvadását is gyógyítani tudják genetikai kezeléssel, a vakhitet is ki tudják majd irtani egy megfelelő javító génszakasz-bevitelével.

Jossarian 2022.02.20. 12:03:32

Írd meg ezt a muszlimoknak is aztán nyugodjál békében

apika2 2022.02.22. 14:18:10

Te jó ég, hogy valaki ennyire tudatlan legyen (vagy számítóan félrevezető), azt utoljára az ötvenes évek szovjet könyvekben olvashattuk.

A szerző tisztában van vele, hogy a Bibliai teremtéstörténet műfaja nem tudományos értekezés?
Tisztában van vele, hogy a katolikusok elfogadják az evolúciót?
Tisztában van vele, hogy az ősrobbanás elvét egy belga katolikus pap ismerte fel, és ismertette a világgal? (még Einsteinnel is)
Tisztában van vele, hogy a Teremtés történet tanító történetként MÍTOSZTALANÍTOTTA a világot, miután minden világban létező dolgot közönségesnek, teremtettnek mond, amit nem szabad istenként imádni? (ez azért a tudomány alapja is)
Tisztában van vele, hogy olyan hülye példa a több milliárd galaxisból álló világunknál, hogy kidugtuk a fejünket a bolygónkról, és máris mindent tudunk Isten világáról egyszerűen nonszensz, mert a tudomány nem keresi a mennyek országát, és Istent se. Arról nem is beszélek, hogy ha van Isten, nem lehet ennek a világnak úgy a része, mint bármi más...

Na nem ragozom, tanulni kell, és akkor egy ókori szöveg értelmezése idővel menni fog. (mikor, kiknek, miért, milyen körülmények között, milyen céllal, stb )

Mancshu 2022.02.22. 15:51:36

@apika2: Tisztában vagyok a dolgokkal, hisz több mint 10 év vallásos múlt van a hátam mögött. Nem vezetek félre senkit! A bibliai hazugságokra hívom fel a figyelmet.

"A szerző tisztában van vele, hogy a Bibliai teremtéstörténet műfaja nem tudományos értekezés?"
Akkoriban a bibliai teremtéstörténet volt a tudomány! Kötelező volt a papok által kitalált mesevilágban hinni az embereknek, mert ha nem, akkor istenkáromlásért halál járt.

"Tisztában van vele, hogy a katolikusok elfogadják az evolúciót?
Tisztában van vele, hogy az ősrobbanás elvét egy belga katolikus pap ismerte fel, és ismertette a világgal? (még Einsteinnel is)"
Ma már annak a tudománynak, amit a katolikusok akkoriban halállal büntettek, annak köszönhetően fogadják el az azóta megismert tényeket, hisz nem tehetnek mást. A vallás is folyamatosan változik. A vallási evolúció is létezik, a vallás igazodik a piaci igényekhez.

A teremtés-történet maga egy mítosz, ami ezer sebből vérzik. Az egész biblia egy mítosz, legenda, tele van lehetetlen képtelenségekkel.

A biblia sehol nem tartalmaz a világról, az univerzumról semmiféle információt, hisz az emberek nem is tudhattak arról.

Igen, egészen addig, amíg bizonyítékot nem találunk a "teremtésre" és egyéb hasonló dolgokra, addig ezeket a képzelgéseket nem lehet tényként elfogadni.

Ugyan így az "ősrobbanás" elméletet sem lehet elfogadni, hisz az is csak egy teória, egy elképzelés, hogy az anyag besűrűsödött és felrobbant. Oké, de milyen anyag? Maga az anyag, hogy jött létre? Az atomok, elektronok, protonok, a foton, stb..., hogy keletkeztek. Mindig is léteztek? Biztosan nem, hisz mindennek van kezdete és vége.
Ha létezett abszolút "semmi", akkor abból soha nem lesz "valami".

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.02.22. 20:48:57

@Mancshu: Bizony:

A judeo-eresztény biblia .... plagizált mesekönyv.

A benne szereplő levitán, sárkány, kerub, szatír, baziliszkusz, sátán, óriás, behemót, démon, beszélő kígyó, angyal, hétfejű szörnyeteg, boszorkány, egyszarvú, Jahve, Mózes, ZombiJézuska MESEALAKOK.

apika2 2022.02.23. 11:22:15

@Mancshu:
Nem, nem volt tudomány a Teremtés történet. Ez továbbra is műfaji kérdés.
A halálbüntetés felemlegetése példának tűnik, de egyrészt tételesen nem igaz, hogy nem lehetett a Teremtés történetet értelmezni másrészt (sajnos) ahol eszmék uralomra jutnak, ott bizony vannak szélsőséges dolgok is. Lenin elvtársat, Sztalin bácsit se vehetted a szádra, nem is beszélve arról, hogy a "felvilágosodás" ateista képviselői komplett népirtást végeztek a saját nemzetükben is. Szóval nem érdemes kiemelni a középkori egyházi dolgokat, mert az emberhez tartozik ez a fajta viselkedés mindentől függetlenöl.

Amúgy Szent Ágoston, aki nem akármilyen tekintély volt a korai egyházban éppúgy mint később, teljesen elveti a Teremtés történet szó szerinti értelmezését, és ezt egyáltalán, soha senki nem ítélte el, sőt tanították a középkori egyetemeken is!

Kár amúgy, hogy meg se próbálod megérteni a Teremtés történetet, tele van szebbnél szebb utalásokkal :)

Az ősrobbanás igazolódott. (táguló világegyetem, vöröseltolódás, stb. ) Az, hogy pulzáló, vagy széteső, ez még vita tárgya.

Azzal egyetértek, hogy a semmiből nem jön létre semmi. Ezért a végső alap kérdése nyitott. Én Istent gondolom annak, te meg azt amit akarsz.

apika2 2022.02.23. 11:27:17

@Mancshu:
Az előző üzenetemben bocs a sok elírási hibáért, kényelmetlen helyzetben gépeltem.

hu.wikipedia.org/wiki/Szent_%C3%81goston_tan%C3%ADt%C3%A1sa_a_vil%C3%A1g_teremt%C3%A9s%C3%A9r%C5%91l

Bár nem rajongok a Wikiért, ezt érdemes elolvasni ha van időd.
süti beállítások módosítása