Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Bibliai ellentmondások: Mikor ment be Noé és családja a bárkába?

2021. december 16. - Mancshu

Az özönvíz előtt 7 nappal

1Mózes 7:7-10
Beméne azért Noé és az ő fiai, az ő felesége, és fiainak feleségei ő vele a bárkába, az özönvíz elől. A tiszta barmok közül, és a tisztátalan barmok közül, a madarak közül, és minden földön csúszó-mászó állat közül, Kettő-kettő méne be Noéhoz a bárkába, hím és nőstény: amint Isten megparancsolta vala Noénak. Lőn pedig hetednapra, hogy megjöve az özönvíz a földre.

Az özönvíz napján

1Mózes 7:11-13
Noé életének hatszázadik esztendejében, a második hónapban, e hónap tizenhetedik napján, felfakadának ezen a napon a nagy mélység minden forrásai, és az ég csatornái megnyilatkozának. És esék az eső a földre negyven nap és negyven éjjel. Ugyanezen a napon ment vala be Noé és Sém és Khám és Jáfet, Noénak fiai, és Noé felesége és az ő fiainak három felesége velök együtt a bárkába. Ők, és minden vad az ő neme szerint és minden barom az ő neme szerint és minden csúszó-mászó állat, mely csúsz-mász a földön, az ő neme szerint és minden repdeső állat az ő neme szerint, minden madár, minden szárnyas állat. Kettő-kettő méne be Noéhoz a bárkába minden testből, melyben élő lélek vala.

Akkor elemezzük ezt is. Egymás után következő szövegekről van szó. Még csak nem is később született szövegek, amit más szerző írt, hanem ugyanaz. Szóval Noé és családja hét nappal az özönvíz előtt ment be a bárkába, majd pár mondattal később már rácáfol erre a szöveg, hogy az özönvíz napján mentek be. Ez azért nagyon durva ellentmondás.

Ám ezzel még nincs vége. Itt vannak még az állatok is. Az állatok is bementek a bárkába hét nappal az esőzések előtt, majd újra bementek amikor elkezdett esni az eső.

A keresztények szerint ez a könyv a tökéletes „isten” beszéde.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr9416785428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása