Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Bibliai ellentmondások: Dávid harcos volt, mielőtt megküzdött Góliáttal?

2021. november 08. - Mancshu

Igen

1Sámuel 16:18
Akkor felele egy a szolgák közül, és monda: Ímé én láttam a Bethlehemben lakó Isainak egyik fiát, aki tud hárfázni, aki erős vitéz és hadakozó férfiú, értelmes és szép ember, és az Úr vele van.

Nem

1Sámuel 17:33
Saul pedig monda Dávidnak: Nem mehetsz te e Filiszteus ellen, hogy vele megvívj, mert te gyermek vagy, ő pedig ifjúságától fogva hadakozó férfi vala

Szóval ez a "szent írás". Hazugságok, átverések, kamu történetek tömkelege. Persze egy hívőnek ez nem ellentmondás. Sokat beszélgettem keresztényekkel és kivétel nélkül mindegyik elkezdett egy saját maga által kitalált magyarázatot adni ezekre az egyértelmű ellentmondásokra. Akkor miért nem velük íratták a bibliát, ha ennyire jól tudják, hogy mi is történt valójában? Isten ennyire ostoba, hogy telerakja önellentmondással a saját beszédét? Miért nem várt ezekkel a szövegekkel a 21. századig, a számítógép megjelenéséig, akkor lehetett volna ez egy tökéletes mű.

Remélem az emberek egyszer ráébrednek a valóságra, hogy mennyi átverés van a földön, mert szinte csak az van.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr2516749284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agarik 2021.11.08. 21:44:47

Egyáltalán - Dávid küzdött meg Góliáttal?
L. 2Sám.21.19
És milyen magas volt Góliát? A fordítások jó egy méter különbséggel dolgoznak.

Mancshu 2021.11.09. 08:59:06

@agarik: Igen, tudok róla. Azért köszi :)
süti beállítások módosítása