Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Bibliai ellentmondások: Isten és a gonoszság

2021. július 13. - Mancshu

Ő alkotta

Ésaiás 45:7
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, aki mindezt cselekszem!

...és használja is

Jeremiás siralmai 3:33
Mert nem szíve szerint veri és szomorítja meg az embernek fiát.

Jeremiás siralmai 3:42-45
Mi voltunk gonoszok és pártütők, azért nem bocsátottál meg. Felöltötted a haragot és üldöztél minket, öldököltél, nem kiméltél. Felöltötted a felhőt, hogy hozzád ne jusson az imádság. Sepredékké és útálattá tettél minket a népek között.

Elutasítja

Zsoltárok 5:5
Mert nem olyan Isten vagy te, aki hamisságban gyönyörködnél; nem lakhatik tenálad gonosz.

Jeremiás siralmai 3:38
A Magasságosnak szájából nem jő ki a gonosz és a jó.

 

Ez csak egy pár idézet a bibliából a nagy teljesség igénye nélkül. Rengeteg szöveg szerint negatív, gonosz dolgot tesz az isten. Gyilkol, üldöz, kiírt komplett népcsoportokat, más szövegekben pedig azt mondja, hogy ő a szeretet. Ő nem a szeretet, ez egy hazug állítás, mert maga a saját beszéde cáfolja meg. A biblia istene valójában egy irtózatosan gonosz, szadista, gyilkos.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr3216626056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.07.13. 15:36:13

Az egyik az istenképzet a másik az istenfogalom. istenfogalmunk a jó,igazságos,szerető istent helyezi előtérbe,ami tudatos. Ám istenképzetünk egy végtelenül együgyű,gonosz,gyilkos,bosszúálló,erkölcsi nulla.

Mancshu 2021.07.13. 15:46:54

@Meg nem értett: A keresztények szerint a biblia, isteni ihletésű és isten szavait tartalmazza ám a rengeteg ellentmondás megcáfolja ezt. Ugyan ez elmondható a Koránról, a Mormonok könyvéről, Buddha kijelentéseiről stb... Emberek írták embereknek és mivel az egész csak kitaláció, régen élt tudatlan emberek elképzelése, így az összes vallási szöveg csak mese.
A szeretet nem lehet gonosz, nem hozhat létre gonoszt, mert akkor nem lehet szeretetnek nevezni. Ilyen egyszerű, tehát ez is egy ordas ellentmondás.

Meg nem értett 2021.07.13. 15:56:25

@Mancshu: Nagy probléma az,hogy nem vesszük észre,hogy az emberi szeretetet húzzuk rá vagy azonosítjuk az isteni szeretettel. Nem sok köze van hozzá.

Mancshu 2021.07.13. 16:13:37

@Meg nem értett: Ez így van! A közel 5.000 féle különböző istent az emberek hozták létre és ruházták fel őket mindenféle "csodákkal", azaz olyan dolgokkal melyek lehetetlen, hogy megtörténjenek a fizikai állandó törvények miatt. Az összes "istent" a SZERETET jelzővel említik. Nos, ha elolvassuk ezeket a"szent" könyveket, akkor egyből kitűnnek az istenek kegyetlen, gyilkos és szadista cselekedetei, gonosz jellemvonásai. Maga az "isten" szó is egy ellentmondás. Ellentmond minden állandó törvényszerűségnek és a logikus gondolkodásnak. Egyik vallás se tudta bizonyítani a saját istenének a létezését, pedig volt rá pár ezer! évük. A régi korokban még el lehetett hitetni az emberekkel, hogy megjelent az "isten", meg, hogy "csodák" történtek, de milyen érdekes, hogy a fényképezőgép és a videokamera feltalálása óta senki ilyesmit nem tapasztal. Senki nem videózott egyetlen csodát és egyetlen isten sincs megörökítve, pedig pár milliárd ember a bolygón mobiltelefonba épített kamerával szaladgál.
süti beállítások módosítása