Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Bibliai ellentmondások: Megszabadulnak-e azok, akik az Urat hívják segítségül?

2021. április 03. - Mancshu

Igen

Joel 2:32
De mindaz, aki az Úrnak nevét hívja segítségül, megmenekül; mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lészen a szabadulás, amint megigérte az Úr, és a megszabadultak közt lesznek azok, akiket elhí az Úr!

ApCsel. 2:21
És lészen, hogy mindaz, aki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.

Róma 10:13
Mert minden, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.

Nem

Jeremiás 14:12
Mikor bőjtölnek, én meg nem hallgatom kiáltozásukat, és ha égőáldozatot vagy ételáldozatot készítenek, nem lesznek kedvesek előttem; sőt fegyverrel, éhséggel és döghalállal irtom ki őket.

Ezékiel 8:18
Én is búsulásom szerint cselekszem, nem fog kedvezni szemem, sem meg nem szánom őket; s ha kiáltanak füleimbe nagy felszóval, nem hallgatom meg őket.

 

Tehát a nagy kegyes isten mégse hallgat meg bizonyos embereket, pedig megígérte. Sőt még ki is írtja őket! Ez ám a bölcsesség és a nagy szeretet. Még jó, hogy ez az egész nem valóságos és nem leszünk ennek a hazudós, gyilkos istennek kénye-kedve szerint a játékszerei.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr7516489566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.04.04. 22:07:57

Mindenki azt tudja felfogni Istenből amire képes és amire szüksége van. Az Ószövetség istene Mózes elképzelése Istenről. Mindig a magunk képére alakítjuk Istent,ezt nem árt tudni.
Tehát mikor te a "nagy kegyes isten"-t említed,akkor annak valójában semmi köze sincs Istenhez,annál több köze van Mózes istenképzetének,vagy ha még igazságosabbak akarunk lenni,azokéhoz,akik lejegyezték.
"Ez ám a bölcsesség és a nagy szeretet" Azért remélem rájöttél,hogy mi a különbség a Bibliai és a valód Isten között.
"nem leszünk ennek a hazudós, gyilkos istennek kénye-kedve szerint a játékszerei" Nem bizony,annál inkább a képzeletünk alkotta isten játékszerei leszünk. Ha jól sejtem,neked elég rossz istenfogalmad van. Valamiért leragadtál annál,amit annyira gyűlölsz. Ezzel nem veszed észre,hogy ugyan olyan vagy mint ők,csak te a másik végén állsz. Azt érzem,hogy gyűlölöd a keresztények (nagyon sokszor) hamis és együgyű istenképzetét,de azt érzem,neked viszont semmilyen nincs. Bár,lehet jobb egy semmilyen,mint egy rossz.
süti beállítások módosítása