Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Bibliai ellentmondások: Hányan voltak Azgád fiai?

2020. július 09. - Mancshu

Ezsdrás 2:12
Azgád fiai ezerkétszázhuszonkettő;

Nehémiás 7:17
Azgád fiai: kétezerháromszázhuszonkettő;

1222 vagy 2322? Ugyanaz a történet és a számok megint csak nem stimmelnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr4015991874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2020.08.26. 22:52:06

"Az istenről az a véleményem, hogy egy teremtőt az általa alkotott világról lehetne megismerni. Ez a világ sajnálatos módon nagyon rosszul van összerakva, és inkább gondolom úgy, hogy ezt senki sem teremtette, mintsem azt, hogy valaki ezt szándékosan tette volna."
Minden teremtődik valami által! A teremtést azért nem tudod elfogadni,mert nem tudsz kilépni a keresztény hitvilágból,pedig nagyon a bögyödben van.
Isten ugyanis máshogyan teremt mint ahogyan elképzeljük.Nem a semmiből leszünk,hanem minden ami létezik Isten mása.Ez nem azt jelenti,hogy istenek vagyunk. "Minden az igéből lett" azaz a legkisebb rész ami létezik.Ez tulajdonképpen megfoghatatlan,mert ez maga az idő.
Isten teremti és létezteti a világegyetemet de nem irányítgat embereket és nem ad rákot sem.Sőt,nem is büntet.A teremtésében kialakulnak törvények,amik létrehozzák e világot.Ezek a törvények "irányítanak és terveznek".Pl a tömegvonzás törvénye.Ez elég bonyolult,sajnos még nem értem egészen.
Isten alkotása fantasztikus csak Te (és mindenki) a felszínt érzékelitek,ami egy nagy átverés.

Mancshu 2020.08.26. 23:17:27

@Meg nem értett: Ha elfogadod a teremtést, akkor azt is biztosan tudnod kellene, hogy a teremtő hogy lett teremtő, és őt ki hozta létre? Egy másik teremtő, aki még nála is nagyobb hatalommal rendelkezik? ...és így tovább.

Írod: "minden ami létezik Isten mása."
Az összenőtt sziámi ikrek, a kéz és láb nélkül születettek, az autisták, a Down kórosok....stb. ezek mind isten másai?

Isten nem büntet???? Olvastad a bibliát? :)

A törvényekről:
Vannak fizikai, biológiai és további törvények is, amelyek állandóak. Ezek nem irányítanak bennünket, hanem nekünk kell alkalmazkodni ezekhez. Az ember pl. nem képes a saját testével repülni, viszont a madár igen. Ezek a törvények az univerzum kialakulásakor jöttek létre és ezek állandók. Az, hogy az univerzum hogy jött létre, - már ha létre jött egyáltalán - ezt senki nem tudja. Nem lehet egy elképzelt teremtőre fogni, hisz ennek a teremtőnek a létezését soha senki sem fedezte fel. A semmiből soha nem lesz valami, mert a semmi, az anyagtalan. Anyagtalan viszont nem létezik, hisz a teret az anyag tölti ki, tehát a semmi nem létezik.

Meg nem értett 2020.08.27. 10:17:06

@Mancshu: Mi emberi aggyal képtelenek vagyunk felfogni,hogy hogyan lett a teremtő teremtve.Mi be vagyunk zárva,születésünktől fogva egy világnézetbe,amiből képtelenek vagyunk kilépni,ezért nem értjük a Teremtést.
"Az összenőtt sziámi ikrek, a kéz és láb nélkül születettek, az autisták, a Down kórosok....stb." is Isten képmása.
Ahhoz képest,hogy a Bibliai/keresztény vallás hazugságokról írsz,eléggé komolyan veszed őket.Sem ők sem te nem tudsz elszakadni a bibliától és a magyarázataitól sem,ez fura nekem.
A probléma az,hogy nagyban gondolkodsz te is,mint a vallásosok.Pont a legkissebben kell gondolkodni.Még az atomnál is kisseb részecskében,ami alkot mindent.No ez a minden,ez Isten csak különböző variánsai.Isten az építő kő,amiből aztán különféle dolgok épülnek.

Büntetés.Már megint összekevered a Mózesi istent az Istennel.Feljebb írtam,hogy nem sok köze van egymáshoz a kettőnek.Te a vallásosokat kritizálod de vedd észre,hogy ők nem Istenben hisznek,hanem hisznek egy istenben.

"Nem lehet egy elképzelt teremtőre fogni, hisz ennek a teremtőnek a létezését soha senki sem fedezte fel." Már megint nem tudsz elszakadni a Bibliai istentől.Meg kell értened,hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz.A Bibliai isten egy nomád nép szedett vedett istenképe.Meg kell értened,hogy több ezer évvel ezelőtti kultúrában így képzelték el Istent,ráadásul a logikájuk is más volt. A mai fiatalokat sem értik az emberek,komolyan azt hiszed,hogy a 3500 éves nomád zsidókét megérti az európai agy??

"A semmiből soha nem lesz valami, mert a semmi, az anyagtalan. Anyagtalan viszont nem létezik, hisz a teret az anyag tölti ki, tehát a semmi nem létezik." Végre valami jó. csak nem mentél tovább,mégpedig addig,hogy minden illúzió,átverés.Írtam:ezt emberi ésszel nem fogod fel. Egy vaknak magyarázd el Mona Lisa festményét,na pont ilyen ez is.

Mancshu 2020.08.27. 10:34:40

@Meg nem értett: Nézd, szerintem semmiféle isten, vagy teremtő nem létezik, mert soha, senki nem fedezte fel a létezését és soha senki nem látta és nem lehet még csak a "nyomát" sem látni sehol az ő létezésének. A teremtő egy ugyanolyan mítosz, mint a szent könyvekben a különféle nevesített istenek.

"...hogyan lett a teremtő teremtve"
Egyszerű a válasz: sehogy, mert ez egy paradoxon lenne. Ok-okozat összefüggéstan.

Nem veszem komolyan a bibliai szövegeket csak rávilágítok a benne szereplő ellentmondásokra, hazugságokra, manipulációkra. Erről szól a blogom. Ha egy nem hívő olvassa, akkor őt legalább felvilágosítom arról, hogy mi is valójában a vallás és talán lesz annyi esze, hogy nem megy be egyik gyülekezetbe sem. Ha egy hívő olvassa, őbenne meg talán elindul valami, ami kihozza őt a vallásából. Engem is a kétségek, az ellentmondások hoztak ki a vallásból.

Az, hogy emberi ésszel mit fogunk fel csak logika kérdése. Minden, ami körülöttünk van ezen alapszik. Ha létezne teremtő, biztosan tudnánk a létezéséről és nem csak egy bizonyíthatatlan teória lenne.

Meg nem értett 2020.08.27. 10:53:14

@Mancshu: Mért van olyan érzésem,hogy bár nem hiszel az istenben,a zsidó istenre gondolsz mindig.Nem hiszel benne,de a problémád az,hogy OLYAN istenben nem hiszel.Ebben igazad van.
Dehogy lesz annyi esze!! Sohase istent keressük,mindig egy olyan valakit/valamit ami a legközelebb áll hozzánk.Ennek a valaminek semmi köze istenhez,csak így hívjuk mi a föld ezen a féltekén.
Azon meg erősen gondolkozz el,hogy a nagy semmiből,hogyan jöhetett létre az amit ma látunk.
Különben jobb ha tudod,hogy az ateizmus is egy vallás.Ők a semmiben hisznek,pont abban amiben te.Ugyan azok vagytok,mindenki egyforma.
"Nézd, szerintem semmiféle isten, vagy teremtő nem létezik, mert soha, senki nem fedezte fel a létezését és soha senki nem látta" Ez vicces magyarázat,látod ugyan úgy ahogyan te is lökötteknek nézed azokat akik egy feltételezett istenben hisznek,ugyan úgy lökött vagy teis aki azt mondja azért nincs isten,mert nem látta senki.nagyon viccesek vagytok!
De mint írtam korábban:teszek rá,hogy van e vagy nincs.Túl sokat foglalkozunk Istennel,Isten egy szót érdemel:VAN.Kész,ennyi.Utána a lényeg MI vagyunk.mondok egy példát:imádkozunk istenhez,hogy őrizze meg az egészségünket.Ám elfelejtjük,hogy ezért mi magunk tehetünk a legtöbbet.Erre kell figyelnünk,nem a nevek tévesztésére vagy hogy gyiilkos,szadista idióta volt isten.
Ám ha jól használod istent,neked segíthet,átlendíthet egy nehézségen és ha ez megvan,lépj tovább.Na tovább lépni felejtenek el.

Mancshu 2020.08.27. 11:01:26

@Meg nem értett: Kérdésem a következő lenne hozzád: Te mitől vagy olyan biztos benne, hogy az univerzumot valaki/valami megteremtette/létre hozta? Mi a megdönthetetlen bizonyítékod erre a feltételezésre?

Meg nem értett 2020.08.27. 11:34:39

@Mancshu: Először is tudnod kell,hogy mindig az a megdönthetetlen bizonyíték amit annak tartunk.Az,hogy mit tartunk igazságnak,három dolog befolyásolja:1:a tudásod 2.tapasztalatod 3:a hited. E három alkotja együtt,hol külön külön az igazságod. Ezen belül döntesz,hogy mi a "megdönthetetlen bizonyíték". Neked és nekem ezek nem egyformák,mindenkinek egyedi van.
Ezért nem fogod (és én sem) a keresztényeket meggyőzni,hogy nem ők mondják meg ki üdvözül. Én azt szoktam írni,hogy az üdvözül akit Isten üdvözít. Engem nem érdekel ez de nagyon idegesít mikor azt mondják,hogy csak Jézus által üdvözülhet valaki.Mi van akkor az esőerdőben lévő bennszülöttekkel? A barbár keresztények rögtön kirekesztik őket,na ez az amitől idegbeteg leszek.
Picit egyébként hasonlóak vagyunk,mert téged a bibliában szereplő hibák,ellentmondások zavarnak.(ha jól értem).
süti beállítások módosítása