Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

A történelmi isten

2020. június 05. - Mancshu

Amikor Isten létezésének bizonyítása a tét, az ember inkább lemond a logikáról és a józan gondolkodásról. Az összes vallás kizárólag az érzelmekre épül és az emberi képzeletre. A valóság viszont bizonyítható és vizsgálható és pont ez hiányzik a “szellemi” oldalról.

Amikor az emberiség nagyon régen elkezdett gondolkodni a körülötte lévő világról, akkor még nagyon-nagyon kevés tudás állt a rendelkezésére. Olyan ez mint egy puzzle, ami az idő előre haladtával egyre jobban kirajzolódik és a végén megmutatkozik az egész kép. Ezen a puzzle-n ma már nagyjából látjuk az ábrázolt képet, persze még vannak felfedezésre váró területek, de a kép már kirajzolódott és már egyre kisebb területeken hiányoznak a részletek.

Az emberi történelem során rengeteg történésről úgy hitték az emberek, hogy azt természetfeletti lények okozzák. Elődeink nem tudtak magyarázatot adni a villámlásra, égdörgésre, földrengésre, tűzre stb. Akkoriban az emberek félelmei és érzései által alakultak ki olyan meseszerű lények mint istenek, angyalok, démonok, tündérek stb. akiknek ezeket az akkor még nem ismert természeti és egyéb jelenségeket tulajdonították.

Azzal a kevés tudással amivel az emberiség akkoriban rendelkezett, ezek a kitalált lények, istenek beleillettek az akkori primitív tudatlanság világképébe.

Amikor a vallások hatalma kiteljesedett a “sötét középkorban”, akkoriban kezdett a kétség is megfogalmazódni némely emberben, hogy pl. a betegségek nem múlnak el imádkozás és ördögűzés hatására.

Azután az emberiség a tudománynak köszönhetően elérkezett egy olyan pontra, hogy a vallások által közvetített tanok már nem állták meg a helyüket. Ma a tudomány hatására a vallás erős hanyatlása figyelhető meg. A vallásnak már nincs akkora hatalma az emberiség felett és folyamatosan töpörödik és lehet, hogy pár évszázad múlva talán már templomok sem lesznek a civilizált országokban.

A tudománynak köszönhetően már tudjuk, hogy nem úgy történt az univerzum keletkezése, ahogy azt a biblia írja. A mai felvilágosult világban már nem célszerű elhinni az évezredekkel ezelőtt kitalált a meséket. Minden isten és babona az emberi elmében gyökerezik.

A vallások nem tudják a tudományos, értelmes, logikus magyarázatokat megcáfolni, ellenben a tudomány meg tudja cáfolni a vallásokat.

Felejtsd el Jézust! Csillagok haltak meg, hogy te megszülethess.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr2315743392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása