Vallási és egyéb megtévesztések, hazugságok

Keresztény vallás hazugságai

Keresztény vallás hazugságai

Bibliai ellentmondások: Mit láttak a "feltámadt" Jézus sírjánál?

2020. március 08. - Mancshu

Nézzük a négy evangélium leírását ugyanarról a történetről:

Máté 28:1:2
A szombat végén pedig, a hét első napjára virradólag, kiméne Mária Magdaléna és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt. És ímé nagy földindulás lőn; mert az Úrnak angyala leszállván a mennyből, és oda menvén, elhengeríté a követ a sír szájáról, és reá üle arra.

Itt azt olvassuk, hogy a síron kívül, a szabadban volt az angyal, és ott beszélt hozzájuk a továbbiakban.

Márk 16:5
Mikor pedig elmult a szombat, Mária Magdaléna, és Mária a Jakab anyja, és Salomé, drága keneteket vásárlának, hogy elmenvén, megkenjék őt. És korán reggel, a hétnek első napján a sírbolthoz menének napfelköltekor. És mondják vala maguk között: Kicsoda hengeríti el nékünk a követ a sírbolt szájáról? És odatekintvén, láták, hogy a kő el van hengerítve; mert felette nagy vala. És bemenvén a sírboltba, látának egy ifjút ülni jobb felől, fehér ruhába öltözve; és megfélemlének.

Hopp, itt már azt olvassuk, hogy a kő el van görgetve a sír szájától, és itt már az angyal a sírban volt és nem a szabadban... ja és ebben a verzióban nem látták, hogy elhengeríti a követ a sír szájáról.

Lukács 24:1-4
A hétnek első napján pedig kora reggel a sírhoz menének, vivén az elkészített fűszerszámokat, és némely más asszonyok is velök. És a követ a sírról elhengerítve találák. És mikor bementek, nem találák az Úr Jézus testét. És lőn, hogy mikor ők e felett megdöbbenének, ímé két férfiú álla melléjök fényes öltözetben

Na bonyolódnak a dolgok, mert itt már két angyal volt a sírban.

János 20:11-12
Mária pedig künn áll vala a sírnál sírva. Amíg azonban siránkozék, behajol vala a sírba; És láta két angyalt fehér ruhában ülni, egyiket fejtől, másikat lábtól, ahol a Jézus teste feküdt vala.

Ebben a verzióban Mária be sem ment, csak behajolt a sírba. A két angyal itt nem állt, hanem ült.

A hazugság itt is egyértelmű. A részletek a legfontosabbak minden történetben, hisz ezen múlik a hitelessége. A rendőrségi nyomozók is mindig a részletekre figyelnek és az ellentmondásokat keresik, mert azokon buknak meg az egymásnak ellentmondó vallomások.

Mind a négy verzió különbözik egymástól, pedig ezeknek a leírásoknak egyezniük kellene, hiszen a feltámadás a legfontosabb elem a keresztény vallásban, és ha ez a történet leírás nem hiteles, akkor az egész megkérdőjeleződik.

Minden történés csak egyféleképpen történik meg, nincs három-négy verzió. Amennyiben ilyent tapasztalunk, biztosak lehetünk abban, hogy hazugsággal állunk szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamisvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr3715510426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása